Ontspanningsmassage

 

De ontspanningsmassage is een klassieke lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een massageolie gebruikt wordt. Door middel van massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. 

 

Ontspanningsmassage is voor iedereen die wel eens vermoeid of zelfs uitgeblust is na bijvoorbeeld een zware werkdag of -week. Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt om alle pijn, stress en vermoeidheid uit het lichaam te laten masseren. Ook als je verder goed in je vel zit kan een massage erg prettig zijn.  Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil voelen en lichaam en geest rust wilt geven. Daarom is ontspanningsmassage ook één van de meest populaire massages op dit moment.

 

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, hierdoor kan de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken worden.

 

Verschil met een sportmassage

 

Het verschil met sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde, alleen wordt er meestal zachter (minder diep) en rustiger gewerkt. Dit houdt in dat er vooral op een andere manier druk wordt uitgeoefend op spieren en onderliggende weefsels. De impact van een ontspanningsmassage is echter niet minder dan bij een sportmassage! Ook hierbij worden afvalstoffen en spanningen losgemaakt uit spieren en weefsels