De werking van uw lichaam

 

Na een flinke fysieke inspanning ontstaat er in uw spieren een opeenhoping van vocht en afvalstoffen, waardoor u spierpijn kunt ervaren. Die pijn gaat meestal vanzelf weer over, maar er blijven wel resten vocht en afvalstoffen achter. Deze resten kunnen na verloop van tijd knopen vormen, die zich uiteindelijk tot ontstekingen kunnen ontwikkelen. Dit proces gaat sneller dan veel mensen denken.

 

Massage en werk

 

Ook als u geen fanatieke sporter bent of zwaar lichamelijk werk doet, kunt u lichamelijke klachten krijgen door niet goed voor uw spieren te zorgen. Als u bijvoorbeeld veel zit of veel in dezelfde houding werkt en dit niet voldoende afwisselt met beweging, ontstaat er ook in uw spieren een opeenhoping van vocht en afvalstoffen. Hierdoor kunt ook u met lichamelijke klachten te maken krijgen.

 

Massage en Stress

Sportmassage tegen stress in Den Bosch

Ook mensen die stress ervaren kunnen lichamelijke klachten krijgen. Stress betekent letterlijk spanning en maakt uw lichaam paraat voor actie: uw hartslag neemt toe, uw ademhaling wordt sneller én uw spieren spannen zich aan. Als de dreiging of de moeilijke klus waarvoor u gespannen was voorbij is en de spanning weer van u afglijdt, is er verder weinig aan de hand. Maar als u vaak of langdurig stress ervaart waarvan u níet herstelt, dan kunt ook u lichamelijke klachten krijgen. Dit door de herhaaldelijke of langdurige aanspanning van uw spieren. 

Massage maatwerk voor iedereen op elk moment

 

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding van uw spieren. Hierdoor worden de resten vocht en afvalstoffen sneller afgevoerd en herstelt uw lichaam sneller. Daarnaast zorgt een sportmassage ook voor ontspannen spieren, waardoor u minder blessuregevoelig bent en minder lichamelijke klachten ervaart.

 

Een sportmassage onderscheidt zich van een ontspanningsmassage bij een spa door een gerichte behandeling en maatwerk. Een sportmassage  is zowel voor sporters als voor niet-sporters geschikt.

073sportmassage is ook te vinden op www.massage-info.nl.